eklov_v.gif (1496 bytes)     MALTID4.GIF (25111 bytes)     EKLOV_H.GIF (1490 bytes)

 

Möten

Vi träffas normalt en eller två måndagar i månaden beroende på vilken grad som har möten. Själva mötet börjar i regel kl 19.15, men bröderna brukar "dyka upp" redan strax efter 18.00

Klädsel

Vid vanliga logekvällar använder vi mörk kostym. Det skapar en förväntan inför kvällen och det ser dessutom trevligt ut när alla har liknande klädsel. Vid invigning av nya bröder i vår orden, reception, samt vid alla gradgivningar och vissa andra högtider klär vi oss i frack med svart väst.

(Vit väst anvädns bara när Damer är närvarande).

Vinden – Baren

Logekvällarna brukar börja högst uppe under takåsarna på vinden. Där finns en bar där vi serverar öl, drinkar, kaffe eller läsk. Många bröder kommer tidigt för att få tillfälle att prata bort en stund med sina vänner innan vi går in i Lunden för att koppla av från vardagslivets bekymmer och stress.

Logelokalen – Lunden

Logearbetet bedrivs i en speciell sal, Lunden, som delas med andra ordenssällskap. Den används enbart för logearbete. Detta rum är "hemligt" liksom allt som händer där inne. Vi kan därför inte berätta något om detta för dem som inte är invigda i Druid-Orden. Men så mycket kan sägas att det inte är något kränkande eller olagligt, tvärtom! Man kopplar av från stress och problem, man känner gemenskap och lär sig livskunskap. I Druid-Orden diskuterar vi inte religion och politik.

Matsalen

Förutom själva logelokalen, finns på andra våningen också en mycket trevlig matsal i herrgårdsstil. Den används vid våra måltider efter mötet i Lunden, s k efterloger. Såväl enklare som finare måltider serveras där av logens festlighetsutskott till mycket facila priser. Logen Doru är känd för sina mycket gemytliga efterloger, mycket och god mat, hög stämning och glad, otvungen samvaro. Vid efterlogerna förekommer ibland någon form av underhållning, men för det mesta bara umgås vi, pratar och har trevligt – något vi väl alla har för lite av idag.